Kategoriat
Uncategorized

Haku kevään lukupiireihin

Käsikirjoittajien Kilta ja Elokuvaohjaajien liitto jatkavat lukupiirien järjestämistä myös keväällä 2010. Seuraavien lukupiirien alustavat ajankohdat ovat:

25.3. Klo.18.00
6.5. Klo.18.00

Lukupiireissä tekstien lukijoina toimivat ammattinäyttelijät. He lukevat ohjaajien tai käsikirjoittajien valmisteilla olevia tai valmiita elokuva- tai tv-käsikirjoituksia ääneen, jonka jälkeen teksteistä keskustellaan.

Lukupiirien tarkoituksena on avata kirjoittajalle uusia näkökulmia tekstiinsä, auttaa ongelmakohdissa sekä vastata kirjoittajaa itseään käsikirjoituksessa askarruttaviin kysymyksiin. Lisäksi lukupiirit edesauttavat uusien näyttelijä-ohjaaja-käsikirjoittaja kontaktien syntymisessä ja tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden vertaisoppiin ja käsikirjoitusprosessista keskustelemiseen

HAKU:

Tekstin kirjoittajan on oltava joko SELO ry:n tai Käsikirjoittajien Killan jäsen.

Tekstien valinnassa painotetaan käsikirjoittajan tai ohjaajan perusteluita tekstin valinnalle. Lukupiiriin halutaan valita erityisesti sellaisessa vaiheessa olevia tekstejä, joille lukupiirin tuoma tuore näkökulma olisi erityisen hyödyllinen.

Mikäli tekstisi ei mahtunut mukaan syksyn 2009 lukupiireihin, mutta kokisit lukupiirin edelleen hyödylliseksi, kannattaa sinun ehdottomasti ilmoittaa tekstisi perusteluineen uudelleen mukaan.

Lähetä käsikirjoituksesi sekä perustelut siitä, miksi haluat tekstisi luettavan osoitteeseen: kiltasihteeri@gmail.com 22.2.2010 mennessä. Ilmoita myös oletko SELO ry:n vai Killan jäsen.

Käsikirjoitusten ja perustelujen pohjalta Killan ja SELO:n hallituksen jäsenistä muodostuva raati valitsee luettavat tekstit. Luettavan tekstin tulee olla vähintään 1.aukikirjoitettu versio pitkästä tai lyhyestä tv- tai elokuvakäsikirjoituksesta.

Lukupiirit kokoontuvat Suomen Elokuvakontakti ry:n tiloissa, osoitteessa Pohjoisranta 20 B 23,00170 Helsinki (käynti sisäpihan puolelta).

TIEDUSTELUT:
SELO/ sihteeri Eeva Siivonen, info@selo.fi sekä KILTA/ sihteeri Paula Mononen, kiltasihteeri@gmail.com

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.