Kategoriat
Uncategorized

Lukupiirihaku

LUKUPIIRIKUTSU

Käsikirjoittajien Kilta ja Elokuvaohjaajien liitto jatkavat kysyttyjen lukupiirien järjestämistä syksyllä 2010.

Lukupiireissä tekstien lukijoina toimivat ammattinäyttelijät. He lukevat ohjaajien tai käsikirjoittajien valmisteilla olevia tai valmiita elokuva- tai tv-käsikirjoituksia ääneen, jonka jälkeen teksteistä keskustellaan.

Lukupiirien tarkoituksena on avata kirjoittajalle uusia näkökulmia tekstiinsä, auttaa ongelmakohdissa sekä vastata kirjoittajaa itseään käsikirjoituksessa askarruttaviin kysymyksiin. Lisäksi lukupiirit edesauttavat uusien näyttelijä-ohjaaja-käsikirjoittaja kontaktien syntymisessä ja tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden vertaisoppiin ja käsikirjoitusprosessista keskustelemiseen

Seuraavien lukupiirien ajankohdat ovat to 7.10. Klo.18.00 ja to 25.11 klo 18:00.

HAKU

Tekstin kirjoittajan on oltava joko SELO ry:n tai Käsikirjoittajien Killan jäsen. Käsikirjoitusten valinnassa painotetaan käsikirjoittajan tai ohjaajan perusteluita tekstin valinnalle. Lukupiiriin halutaan valita erityisesti sellaisessa vaiheessa olevia tekstejä, joille lukupiirin tuoma tuore näkökulma olisi erityisen hyödyllinen.

Mikäli tekstisi ei ole mahtunut mukaan aikaisempiin lukupiireihin, kannattaa sinun ilmoittaa tekstisi perusteluineen uudelleen mukaan, mikäli asia on edelleen ajankohtainen.

Lähetä käsikirjoituksesi sekä perustelut siitä, miksi haluat tekstisi luettavan osoitteeseen:   kiltasihteeri@gmail.com 17.9.2010 mennessä. Ilmoita myös oletko SELO ry:n vai KK-Killan jäsen.

Käsikirjoitusten ja perustelujen pohjalta KK-Killan ja SELO:n hallituksen jäsenistä muodostuva raati valitsee luettavat tekstit. Luettavan tekstin tulee olla vähintään 1.aukikirjoitettu versio pitkästä tai lyhyestä tv- tai elokuvakäsikirjoituksesta.

Lukupiirit kokoontuvat Suomen Elokuvakontakti ry:n tiloissa, osoitteessa Pohjoisranta 20 B 23,00170 Helsinki (käynti sisäpihan puolelta).

Tilaisuudessa on kuohuviinitarjoilu.

TIEDUSTELUT: SELO/ sihteeri Eeva Siivonen, info@selo.

Haku kahteen kevään lukupiiriin käynnistyy tammikuussa 2011.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.