Kategoriat
Uncategorized

Ohjaajaklubilla Sakari Kirjavaisen Hiljaisuus

Suomen elokuvaohjaajaliitto SELO ry:n järjestämällä ohjaajaklubilla 13.3. esitetään SAKARI KIRJAVAISEN elokuva HILJAISUUS. Teemana on tällä kertaa ELOKUVA EI-KENENKÄÄN MAALLA.

”Kuinka tehdä elokuva harvinaisesta tarinasta, joka jää genrejen ulkopuolelle?”

Elokuvan jälkeen pidetään keskustelu illan teemasta, vieraana elokuvan ohjaaja Sakari Kirjavainen.

Elokuvanäytös alkaa klo 18.00
Keskustelu alkaa klo 20.00

Tiistaina 13. maaliskuuta
Elokuvateatteri Andorrassa (Eerikinkatu 11, Helsinki)

Tervetuloa!
SELO ry
www.selo.fi

Lisätietoa elokuvasta:

Kesto: 110min

Eletään ajanjaksoa Jatkosodan viimeisestä kevättalvesta kesään. Heti rintaman takana sijaitsee kaatuneitten evakuoimiskeskus, jonne kuolleet sotilaat kerätään kotiseudulle lähettämistä varten. Keskusta pyörittää neljän miehen ja kolmen naisen porukka.

Ruumiinpesijän vähälahjainen poika Eino liittyy sotaan yksinkertainen sielu täynnä sankarillisia ihanteita. Sotaa monimutkaisempaa on elämä pienessä yhteisössä. Evakuoimiskeskuksen henkilökuntaan kuuluu persoonallista väkeä, numerohullu pastori Hiltunen, mielisairaalasta lähetetty entinen lääketieteen ylioppilas Korpikangas, vanha kuppari-ämmä Miina sekä kaksi nuorempaa lottaa, kovapintainen Jaana ja avosydäminen Siiri.

Einolle tärkein on kuitenkin hänen elämänaikainen ystävänsä Antti, jonka tämän jääkäri-isä on onnistunut hommaamaan vaarattomiin hommiin evakuoimiskeskukseen. Antti on valloittava renttu, joka sälyttää kaikki omat hommansa hiukan yksinkertaisen Einon niskoille, riiaa keskuksen nuoria lottia ja keskittyy lähinnä käymään ankarasti kiellettyä kauppaa rintamalinjan ylitse.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.