Kategoriat
Uncategorized

Reality-seminaari

REALITY-SEMINAARI: ”Kuinka todellisuutta kirjoitetaan?”

Järjestäjä: Käsikirjoittajien Kilta, yhteistyössä Suomen Näytelmäkirjoittajat ja Käsikirjoittajat ry:n ja Teatteri- ja Mediatyöntekijät ry:n kanssa.

Ajankohta: Tiistaina 19.3.2013, klo 16–20:00

Paikka: Komediasali, Meritullinkatu 33, sisäpihan hissillä 2. kerrokseen.

Tämä on seminaari realityn kirjoittamisesta kiinnostuneille, sitä jo työkseen tekeville sekä muille tekijöille ja yhteistyökumppaneille.

Ohjelma:

16:00 Käsikirjoittajat Tatiana Elf ja Kaisa Pylkkänen: ”Mitä reality-kirjoittaminen on ja miten selvitä sopimusviidakosta?”

Lyhyt katsaus realityn lajityyppeihin, kirjoittajan lukuisiin rooleihin (kirjoittaminen, ohjaus, toimittaminen; esituotanto, tuotanto ja varsinkin jälkituotanto), sopimuksenteon pääkohdat, yhteistyö muiden tekijöiden kanssa.

17:00 Kuvaajan sana: ”Mitä kuvaaja tarvitsee käsikirjoittajalta; miten kuvausryhmän (kuvaaja, toimittaja, äänittäjä, ohjaaja) dynamiikka toimii?”

Kuka kentällä ohjaa; kuvaaja, toimittaja vai ohjaaja/käsikirjoittaja? Miten budjetin koko vaikuttaa työmotivaatioon?

18:00      Tauko

18:15 Leikkaaja Maria Haipus: ”Kun käsikirjoittajaa tai ohjaajaa ei näy editissä.”

Mitä leikkaaja tarvitsee, jotta käsikirjoitus toteutuu editissä, ja milloin leikkaajalle kuuluu käsikirjoittajan/ohjaajan krediitti?

19:00 Tuottaja Suvi Valkonen: ”Miten tuottaja kokee käsikirjoituksen suhteessa realityyn?”

Millainen on tuottajan näkemys työnsä osaavasta käsikirjoittajasta? Miten budjetti vaikuttaa tuottajan työhön?

Alustukset ovat lyhyitä, koska jokaisen osion yhteydessä on tarkoitus avata mahdollisuus dialogille kirjoittajien, leikkaajien, ohjaajien, tuottajien ja muiden tekijöiden välille. Mitä me kaikki tarvitsemme toisiltamme, jotta ohjelmasta tulisi mahdollisimman hyvä ja kaikilla olisi kivaa sitä tehdessä?

Paikalla myös Temen asianajaja Mirkka Kivilehto, jolle voi esittää esim. työntekijän oikeuksiin ja sopimuksiin liittyviä juridisia kysymyksiä.

Käsikirjoittajien Killan jäsenet, sydämellisesti tervetuloa!!

 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.