Kategoriat
Uncategorized

Tampereen elokuvajuhlien ohjelma 9.3.

SUNKLON JA KÄSIKIRJOITTAJIEN KILLAN OHJELMA TAMPEREEN ELOKUVAJUHLILLA

LA 9.3.2013

11.00 KUOHARIBRUNSSI

Päivä alkaa Käsikirjoittajien Killan kuoharibrunssilla. Ilmoittautumisaika umpeutui jo, joten kuittauksen saaneet – tervetuloa! Paikka: kahvila Valo, Puutarhakatu 11.

13.00-15.00 KESKUSTELUPANEELI

Telakalla käydään paneelikeskustelu aiheesta ELÄMÄSTÄ ELOKUVAKSI – Käsikirjoittamisen taide.

Omista työtavoistaan kertomassa ovat:

PEKKO PESONEN …joka on Jussi-palkittu käsikirjoittaja, jonka kirjoittamista elokuvista Napapiirin sankarit oli vuoden 2010 katsotuin kotimainen elokuva. Pekon käsialaa ovat myös elokuvat Tyttö sinä olet tähti ja Lapsia ja aikuisia.

JARI RANTALA …joka tunnetaan erityisesti yhteistyöstään Aku Louhimiehen kanssa, mistä tuoreimpana esimerkkinä 8-pallo-elokuva. Rantala on niin ikään kirjoittanut elokuvat Käsky ja Paha maa.

MIKA RIPATTI …jonka käsialaa ovat mm. elokuvat Nousukausi, Keisarin salaisuus ja Vieraalla maalla. Lisäksi Ripatti on kirjoittanut mm. sovituksen elokuvaan Suden vuosi ja lukuisia tv-sarjoja.

JENNI TOIVONIEMI …joka toimii käsikirjoittajana, tuottajana ja ohjaajana ja jonka lyhytelokuva Treffit nappasi vastikään historiallisen voiton maineikkaalla Sundance-elokuvafestivaalilla.

ELLI TOIVONIEMI …joka on tuottaja ja Tuffi Films Oy:n perustajajäsen. Toivoniemi on ollut tuottamassa mm. Hyvä Poika-elokuvaa, useita lyhytelokuvia sekä kesällä kuvattavaa Jenni Toivoniemen ja Kirsikka Saaren käsikirjoittamaa Korsoa.

Keskustelua moderoi Käsikirjoittajien Killan puheenjohtaja Petja Peltomaa. Vapaa pääsy. Paikka: Tullikamarin aukio 3, teatteritila.

18.00 JÄSENTAPAAMINEN

Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry:n ja Käsikirjoittajien Killan yhteisessä jäsentapaamisessa tavataan kollegoita, jutellaan kentän kuulumisista ja tervehditään liiton uutta toiminnanjohtajaa Jukka Asikaista! Tarjolla viiniä ja pientä purtavaa. Paikka: Telakka, Tullikamarin aukio 3.

20.00-21.00 REPLIIKKIKARAOKE

Tule lausumaan outoja, hauskoja, hyviä, huonoja, tyhmiä ja nerokkaita repliikkejä suomalaisen elokuvan kaanonista. Valitse karaokevihkosta mieleisesti repliikki ja esitä se kaikelle kansalle. Eläydy roolihenkilöihin tai lausu se lakonisesti, tyyli on vapaa. Karaokeisäntänä operoi Ilja Rautsi. Paikka: Telakka, Tullikamarin aukio 3, 1.krs.

 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.