Kategoriat
Uncategorized

Sylvi 2013-palkintohaku käynnistyi

– llmoita oma tai kollegasi teos mukaan 21.6.2013 mennessä!

Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry jakaa jälleen Sylvi-käsikirjoituspalkinnon vuoden parhaalle elokuva- tai tv-käsikirjoitukselle.

Palkittava teos voi olla pitkän näytelmäelokuvan, televisioelokuvan tai televisiosarjan käsikirjoitus. Ensimmäisen kotimaisen fiktioelokuvan nimen mukaan nimetty Sylvi-palkinto myönnetään käsikirjoittajalle parhaasta käsikirjoituksesta nimenomaan tekstin perusteella.

Palkinnosta päättävät esiraati ja diktaattori. Esiraatiin vuonna 2013 kuuluvat kirjailija Elina Hirvonen, näyttelijä Jani Volanen sekä käsikirjoittaja ja kirjailija Johanna Sinisalo. Diktaattorina toimii kirjailija ja elokuvaohjaaja Jörn Donner.

Palkittavia teoksia voi ehdottaa Sylvi-palkinnon esiraadille 21.6.13 mennessä. Jokainen Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry:n tai Käsikirjoittajien Killan jäsen voi tehdä yhden ehdotuksen.

Palkittavaksi voidaan ehdottaa teoksia, joiden julkinen ensiesitys on tapahtunut 1.6.2012-31.5.2013 välisenä aikana. Julkisella ensiesityksellä tarkoitetaan elokuvateatteriensi-iltaa tai televisioesitystä. Televisioelokuvien ja televisiosarjojen osalta kyseessä on oltava ensiesitys.

Jos palkittavaksi ehdotetaan televisiosarjaa, jossa on yli kolme osaa, toimitetaan raadin luettavaksi sarjan konsepti ja yhden jakson käsikirjoitus. Arvioitavan jakson valitsee ehdotuksen tekijä.

Voittaja julkistetaan syksyllä omassa tilaisuudessaan. Palkintosumman suuruus on 5000€.

Ehdotukset lähetetään sähköpostitse osoitteeseen: kiltasihteeri@sunklo.fi. Ilmoita viestissä käsikirjoittajan ja teoksen nimi sekä laita varsinainen käsikirjoitus pdf-muodossa liitteeksi.

Sylvi-palkinto jaetaan nyt kolmatta kertaa. Viime vuonna palkittiin Esko Salervo käsikirjoituksesta Hiljaisuus.

Lisätiedot:

Melli Maikkula, puh. 044 3388871, kiltasihteeri@gmail.com

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.