Kategoriat
Uncategorized

Etsitään audiovisuaalisen alan dramaturgeja

HAKUILMOITUS

Etsitään audiovisuaalisen alan dramaturgeja

Tarkoituksenaan laajentaa jäsenistölle tarjoamiaan palveluja on Sunklo syksyn aikana käynnistämässä dramaturgipalvelua. Alkuun palvelu on tarkoitettu elokuvaa ja televisiota kirjoittaville liiton jäsenille. Myöhäisemmässä vaiheessa, mahdollisten apurahojen myötä, toimintaa on tarkoitus kehittää myös näytelmäkirjailijoille.

Nykyinen dramaturgipalvelua tarjoava suunnitelma on Suomen Kulttuurirahaston apurahan mahdollistama pilottihanke, jota yhdistyksessä on kehitelty ja suunniteltu viime vuoden alkupuolelta asti.

Palvelu toteutuu siten, että syksyn aikana valitaan kahdesta kolmeen kirjoittajaa, jotka ryhtyvät myöhemmin valittaviin projekteihin dramaturgeiksi. Näille valittaville halukkaille järjestetään syksyn aikana jakso, jossa käydään läpi erilaisia tapoja lähestyä tekstiä ja vaihtoehtoisia tapoja kehittää käsikirjoitusta ja antaa siitä palautetta. Jakson loppuvaiheissa dramaturgit hankkivat omat projektinsa, joita lähtevät konsultoimaan. Näistä projekteista yksi on kirjoittamisensa alkuvaiheissa olevien nuorten kirjoittajien ryhmä. Näin dramaturgeille kertyy kokemusta myös aloittelevien kirjoittajien kanssa työskentelystä.

Haemme siis kahta tai kolmea kokeneempaa kirjoittajaa tai dramaturgia, joille valmistautumisjakson jälkeen maksetaan tuntikorvausta tehdystä työstä valittujen projektien parissa.

Kiinnostuksensa dramaturgina toimimiseen on ilmoitettava 1.9. mennessä toiminnanjohtaja Jukka Asikaiselle (yhteystiedot alla).

Dramaturgipalveluiden idea on tarjota käsikirjoittajille tuotannosta riippumaton dramaturgi käsikirjoitusprosessin tueksi. Käynnistyviin projekteihin voi kysellä osallistumista lokakuun loppuun mennessä. Projektihausta tiedotetaan vielä erikseen.

Ilmoittatumiset ja kyselyt:

toiminnanjohtaja Jukka Asikainen

puh.  040 8386675

jukka.asikainen@sunklo.fi

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.