Kategoriat
Uncategorized

Showrunner-seminaari 15.11.2013

MIKÄ IHMEEN SHOWRUNNER?

Seminaari Yleisradiossa  15.11.2013 klo 10-16.00

Käsikirjoittajien Kilta ja Yleisradio yhdessä Favexin kanssa järjestävät seminaaripäivän, jossa pohditaan miten nk. showrunner-malli  istuisi suomalaisen television tuotantotapaan.

Showrunner on se henkilö, joka on taiteellisesti ja usein myös tuotannollisesti päävastuullinen läpi koko tv-sarjatuotannon. Meillä Suomessa titteli ja käytäntö on vielä vähemmän tunnettu, maailmalla sitä käytetään yleisesti pitkissä tv-sarjoissa. Joidenkin mielestä suomalainen tekotapa vastaa jo showrunner-ajattelua, toiset eivät ole termiä koskaan kuulleetkaan.

Showrunner-seminaari on suunnattu ensisijaisesti tuottajille, ohjaajille, käsikirjoittajille ja tilaajille, mutta kutsumme lämpimästi koko alan mukaan kuulemaan mistä on kyse.

 Vallan linnake tv-sarjan tuottaja Camilla Hammerich avaa päivän kertomalla miksi hän päästi käsikirjoittajan oman sarjansa luovaan johtoon. Päivän toinen ulkomainen vieras tullaan julkistamaan myöhemmin.

 Iltapäivällä on vuorossa paneelikeskustelu, jossa kotimaiset tekijät keskustelevat siitä miten malli sopisi Suomeen. Paneelikeskustelun jälkeen on yleisökeskustelun vuoro.

Varaa siis nyt jo kalenteristasi aikaa 15.11 klo 10-16! Virallinen kutsu tulee vielä lähempänä tapahtumaa.

Seminaari järjestetään Ylen ison pajan auditoriossa.

TERVETULOA!

Petja Peltomaa – puheenjohtaja / Käsikirjoittajien kilta

Liselott Forsman – vastaava tuottaja / kansainväliset hankkeet / Yle Draama

Johanna Karppinen, toiminnanjohtaja / Favex

P.S. Tässä eräs ajankohtainen Guardianin artikkeli, joka valottaa showrunnerin toimenkuvaa: http://www.theguardian.com/media/2013/sep/16/showrunners-tv-writers-creative-power

Artikkeli keskittyy vertailemaan amerikkalaista ja brittiläistä showrunner-mallia, mutta kertoo myös yleisemmin tästä toimenkuvasta.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.