Kategoriat
Uncategorized

Creating Fear In Films – workshop 4.3.2015

CREATING FEAR IN FILMS -WORKSHOP

Miten luoda pelottavia henkilöhahmoja, uhan tunnelmaa ja kihelmöiviä kohtauksia? Miten tämä kaikki saadaan onnistuneesti osaksi elokuvan tarinaa? Entä mitä pelko lopulta on? Tampereen elokuvajuhlat ja Script Tampere tarjoavat nyt mahdollisuuden osallistua Ian Longin käsikirjoitustyöpajaan ke 4.3.2015.

Työpajassa tutustutaan mm. pelon psykologiaan ja sen eri ilmentymiin (shokki, inho, kauhu, terrori, jännitys).  Lisäksi tutkitaan esimerkkien kautta kuinka rakentaa pelkoa kerronnassa siten, että se todella toimii. Työpaja antaa osallistujille keinoja pelottavan henkilöhahmon ja uhkaavien tunnelmien luomiseen käsikirjoituksissa.  Samalla pyritään löytämään vastaus perimmäiseen kysymykseen: miksi oikeastaan haluamme pelätä?

Työpajaan voi osallistua joko tuomalla sinne jo kirjoittamaansa tekstiä ja kehittämällä sitä tai luomalla tekstin työpajan aikana. Joka tapauksessa työpajan aikana on tarkoituksena kunkin osallistujan tuottaa omaa tekstiä. Työpaja järjestetään englanniksi.

Ian Long on englantilainen käsikirjoittaja, joka toimii myös käsikirjoituksen opettajana ja script editorina sekä käsikirjoituskonsulttina. Hänen viimeisimmät kaksi omaa käsikirjoitustaan on heti valmistuttuaan optioitu. Aiemmin Long on työskennellyt UK Film Councilissa ,The First Film Foundationissa, Script Factoryssa ja monessa muussa alan toimielimessä. Tällä hetkellä hän on konsultoimassa Italiassa kuvattavaa kauhuelokuvaa, Lisäksi hänellä on työn alla useita lyhytelokuvia.

Muun toimintansa ohella Long toimii englantilaisessa käsikirjoituksen konsultoimis- ja koulutuspalveluja tarjoavassa Euroscriptissä. Euroscript on Englannin arvostetuimpia alallaan. Euroscriptin perusti vuonna 1995 ryhmä käsikirjoittajia ja tuottajia tarkoituksenaan kehittää englantilaista elokuvakäsikirjoittamista sekä avata sen yhteistyötä muuhun Eurooppaan. Euroscripitissä Long vastaa konsultoinnin ohella kauhu-, scifi- ja trilleri-workshopeista.

Tampereelle Ian Long saapuu Script Tampereen ja Tampereen elokuvajuhlien kutsumana.

TERVETULOA!

CREATING FEAR IN FILMS -WOKRSHOP BY IAN LONG

Keskiviikkona 4.3. klo 10–18, Tampereen elokuvajuhlat.  Työpaja on ilmainen ja osa Tampereen elokuvajuhlien yhteydessä järjestettävää Script Tampere käsikirjoitusfestivaalia.  Työpaja on tarkoitettu alan ammattilaisille ja opiskelijoille. Ensimmäiset 15 mahtuu mukaan.

Työpajan lisäksi tarjoamme mahdollisuuden one-to-one -sessioihin Ian Longin kanssa. Sessiot järjestetään Script Tampereen tapahtumapaikalla elokuvateatteri Hällässä.  Mukaan päässeet saavat 40 minuutin kahdenkeskisen konsultaatioajan Longin kanssa. Palautetta varten on toimitettava käsikirjoituksen synopsis sekä 20 ensimmäistä sivua englanniksi. One-to-one –sessioihin pääsee mukaan kuusi ensiksi ilmoittautunutta.  

Sekä työpajan että one-to-one – sessioihin ilmoittautuminen viimeistään 16.2.2015 osoitteeseen creatingfear@gmail.com. Mainitse nimesi, sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi sekä oletko tulossa työpajaan, one-to-one – tapaamiseen vai molempiin. Mukaan mahtuneille ilmoitetaan tarkemmat osallistumisohjeet. ILMOITTAUTUMINEN AVATAAN PERJANTAINA 23.1. KLO 8.00. Tätä ennen ilmoittautumisia ei huomioida. Mukaan pääsee ilmoittautumisjärjestyksessä.

SCRIPT TAMPERE 4.3.–6.3.2015

Script Tampere on Tampereen elokuvajuhlien yhteydessä nyt toista kertaa järjestettävä kolmipäiväinen käsikirjoitusfestivaali, joka keskittyy elokuva- ja tv-käsikirjoittamiseen. Ohjelma on suunnattu kaikille elokuva- ja tv-käsikirjoittamisesta kiinnostuneille, alan ammattilaisille ja opiskelijoille.

 

Tampereen Elokuvajuhlat

Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry

TAIKE Pirkanmaa

Yhteistyössä: Käsikirjoittajien Kilta, SELO ry ja Dokumenttikilta ry

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: Melli Maikkula, melli.maikkula@sunklo.fi, 044 3388871

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.