Kategoriat
Uncategorized

Script Tampere 8-9.3.2018

SCRIPT TAMPERE – 8.- 9.3.2018

Script Tampere on Tampereen elokuvajuhlien yhteydessä viidettä kertaa järjestettävä käsikirjoitusfestivaali, joka keskittyy elokuva- ja tv- käsikirjoittamiseen. Ohjelma on suunnattu kaikille elokuva- ja tv- käsikirjoittamisesta kiinnostuneille, alan ammattilaisille ja opiskelijoille. Script Tampere on tänä vuonna kaksipäiväinen, ja sen järjestäjinä toimivat Tampereen elokuvajuhlat, Käsikirjoittajien Kilta sekä Women in Film & TV Finland. Script Tampere järjestetään tänä vuonna Hällä-näyttämöllä (Hämeenkatu 25).

TORSTAI 8.3.

Festivaali käynnistyy paneelilla, johon moderaattori Melli Maikkula on kutsunut tv-kirjoittajina ansioituneet Anna Brotkinin, Miira Karhulan ja Petja Peltomaan kertomaan, miten käsikirjoitus kehittyy matkan varrella. Keskeneräisestä tekstistään joutuu myös jatkuvasti puhumaan rahoittajille ja apurahatahoille – mutta miten tehdä se niin, ettei taide kuole ja prosessi jäykisty pelkäksi toteuttamiseksi?

Iltapäivän paneelissa Khadar Ahmed, Antti Heikki Pesonen, Jenni Toivoniemi ja Hamy Ramezan keskustelevat lyhytelokuvien tekemisestä moderaattori Saara Cantellin johdolla. Panelistien uralla lyhytelokuvat ovat näytelleet merkittävää roolia – kotimaan lisäksi elokuvat ovat herättäneet huomiota myös maailmalla ja nauttineet menestystä kansainvälisillä festivaaleilla. Näemme paneelin yhteydessä tekijöiden omasta tuotannostaan valitsemat lyhytelokuvat.

PERJANTAI 9.3.

Perjantaina aamupäivällä lavalla nähdään keskustelemassa Kaarina Hazard sekä työpari Ulrika Bengts ja Annina Enckell. Eriikka Etholén-Pajun moderoimassa paneelissa keskustellaan minisarjasta taidemuotona. Vieraat kertovat myös työparityöskentelystään. Ulrika Bengts ja Annina Enckell ovat kirjoittaneet mm. YLE5:lla esitetyn Lola ylösalaisin -minisarjan (2016). Kaarina Hazardin tuorein teos on Leea Klemolan kanssa yhteistyössä luotu, Venla-palkittu minisarja Myrskyn jälkeen, joka sai tv-ensi-iltansa loppusyksystä 2017.

Perjantai-iltapäivän pääesiintyjäksi on kutsuttu uusi-seelantilainen Briar Grace-Smith. Grace-Smith kertoo yleisölle työstään käsikirjoittajana ja kokemuksistaan pienestä elokuvamaasta ponnistavana tekijänä. Useasti palkittu Grace-Smith on uransa aikana kirjoittanut näytelmiä, novelleja sekä elokuva- ja tv-käsikirjoituksia. Grace-Smithin esikoisohjaus Waru valmistui 2017. Grace-Smith käsittelee luennossaan muun muassa sitä, miten tärkeää elokuvantekijälle on originaliteetti ja oma ääni. Taiteilijan kulttuurinen tausta voi olla tärkeä luovuuden lähde – maorikulttuuri ja historia ovatkin voimakkaasti läsnä Grace-Smithin omassa tuotannossa.

NÄKYVÄKSI -HANKEHAUTOMON LANSEERAUS JA ILLANVIETTO

Script Tampere 2018 osallistujat ovat tervetulleita perjantaina myös WIFT Finlandin NÄKYVÄKSI – hankehautomon lanseeraus- ja illanviettotilaisuuteen, alkaen klo 19.00. NÄKYVÄKSI on naistekijöille suunnattu elokuva- ja televisiohankkeiden hautomo, jossa tekijät työstävät ensimmäistä pitkää näytelmäelokuvaa, pitkää dokumenttielokuvaa tai televisiosarjaa puolen vuoden ajan.

Ohjelma päivittyy osoitteeseen:

https://tamperefilmfestival.fi/tapahtumat/script-tampere-2018/

Programme In English: https://tamperefilmfestival.fi/in-english/side-programme/script-tampere-2018/

 

ILMOITTAUTUMINEN

Script Tampere -festivaalin osallistumismaksu on 30€ per henkilö kahdelta päivältä. Käsikirjoittajien Killan, Sunklon sekä WIFT Finlandin jäsenistölle osallistumismaksu jäsenhintaan 25€.

Tapahtuma on suosittu ja ollut useina vuosina loppuunmyyty. Suosittelemmekin lämpimästi etukäteisilmoittautumista! Mikäli lippuja jää jäljelle, voi maksun suorittaa myös ilmoittautumisen yhteydessä paikan päällä. Varaustilanteesta riippuen lippuja voi paikan päällä ostaa myös yksittäisille päiville, hintaan 20€. Linkki ennakkoilmoittautumiseen löytyy ohjelmasivulta.

Ennakkoilmoittautuminen aukeaa maanantaina 12.2.2018 klo 12.00 ja päättyy perjantaina 26.2.2018 klo 15.00.

Tervetuloa!

Järjestäjät:Tampereen Elokuvajuhlat, Käsikirjoittajien Kilta, Women in Film & TV Finland Lisätiedot:

Kati-Anne Leino – Event Coordinator

Heli Tamminen – WIFT FINLAND heli.tamminen@welho.com +358 40 861 4876

kati-anne.leino@tamperefilmfestival.fi

+358 44 476 5259

Näkyväksi -hanke:

Jenni Koski – NÄKYVÄKSI – WIFT FINLAND

kassa@wift.fi

+358 440 700 440

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.