Marjo Airisniemi

Syntymäaika: 1988 Kuusamossa

Sähköposti: marjo.airisniemi(at)gmail.com

Internet: https://marjoairisniemi.wordpress.com/

Koulutus:
Medianomi AMK käsikirjoittamiseen erikoistuen, Tampereen ammattikorkeakoulu 2015.

Kirjoittamista olen opiskellut lisäksi mm. Viita-akatemian kolmivuotisessa kirjoittajakoulussa Tampereella, Siri Kolun draaman kirjoittamisen kursseilla sekä Kriittisessä korkeakoulussa.

Olen opiskellut myös kotimaista kirjallisuutta Helsingin yliopistossa sekä näyttelijäntyötä ja teatteria Suomen Teatteriopistossa Tampereella.

Keskeiset työt:
Kirjoitan tällä hetkellä omaan ideaani perustuvaa, 8-osaista draamakomediasarjaa yhdessä Juulia Unholan kanssa. Idea valittiin Dionysos Filmsin Kasvuhuone-hankkeeseen syksyllä 2017.

Merkittävin AV-työni on käsikirjoitus nuorten aikuisten ylivelkaantumisesta kertovaan lyhytelokuvaan Maa ilman arvoja (12 min), TAMK & Tampereen yliopisto 2015.

Kirjoitan näytelmää Uuden näytelmän ohjelma -hankkeen Hautomo-kirjailijana kaudella 2018–2019.

Teatterin puolella tekstejäni on mukana myös Linnateatterin Moottoritie on kuuma -komediaesityksessä, ja toimin kirjoittavana dramaturgina Jyväskylän kaupunginteatterin yhteistyöproduktiossa MC 175 – Minna Canthin liike ja liekki. Molemmat saavat ensi-iltansa alkuvuonna 2019.

Näytelmiäni on esitetty myös Tampereen ylioppilasteatterissa.

Palkinnot:
Stipendi opintomenestyksestä ja opinnäytetyöstä "Tekstin taide – elokuvan ja näytelmän kirjoittamisen erot ja yhtäläisyydet"
(TAMK 2015)

Kielitaito ja kirjoituskielet:
Suomi, englanti, ruotsi.
Kirjoitan ensisijaisesti suomeksi.

Genret, joista kiinnostunut:
Draama, komedia, draamakomedia.

Erityisesti kiinnostaa fiktiosarjat, mutta myös (lyhyt)elokuva, näytelmät ja esitystekstit sekä kuunnelmat. Miksei myös reality, jota itse katson paljon..!