Kategoriat

Käsikirjoittajat

Aakkosellinen lista Killan jäsenistä. Jäsenet vastaavat itse tiedoistaan.



Janika Jalkanen
Koulutus
2012 Medianomi, Tampereen ammattikorkeakoulu, käsikirjoittamisen ja kuvallisen ilmaisun suuntautumisvaihtoehto

Syksy 2010, Southampton Solent University (vaihto-opinnot), käsikirjoitusopintoja

2004 Ylioppilas, Helsingin Uusi yhteiskoulu, kirjallisuuslinja

Filmografia
2009 & 2011-> Salatut elämät, FremantleMedia Finland Oy. Storyliner, dialogikirjoittaja, script editor, script koordinaattori.
Lajityypit Kaikki. Tällä hetkellä erityisiä kiinnostuksen kohteita ovat draama, jännitys, tositapahtumiin perustuvat fiktiot, epookki, fantasia, sitcom ja dokumentti.
Kielet Suomi: äidinkieli, ensisijainen kirjoituskieli Englanti: sujuva puhe ja kirjoittaminen Ruotsi: kohtalainen Ranska: alkeet
Muuta
Olen SUNKLO:n jäsen.
villejankeri
Koulutus
Elokuvataiteen MA - National Film and Television School, UK (elokuvaohjaus)

Filmografia
Onnenonkija 2016 (Ohjaus)
Pussikaljaelokuva 2011 (Käsikirjoitus ja ohjaus)

Lajityypit Draama Komedia Draama-komedia
Kielet Suomi ja Englanti
Muuta
Erikoistunut kirja-adaptaatioihin
Sami
Filmografia
Videopelejä:
Max Payne (2001)
The Fall of Max Payne (2003)
Alan Wake (2010)

Ollipekka
Koulutus
2014 Master of Arts, University of Salford, MA in Screenwriting

2008 Medianomi AMK, Lahden Muotoiluinstituutti, Elokuva- ja Tv-ilmaisun osasto

Lajityypit Draama, Trilleri, Komedia
Kielet Kielitaito; Englanti, Ruotsi Kirjoituskielet: Suomi ja Englanti
JeminaJ
Koulutus
Medianomi (AMK) 2011, Metropolia Ammattikorkeakoulu. Elokuvan ja television koulutusohjelma, suuntautumisvaihtoehtona käsikirjoittaminen.
Filmografia
Televisiokäsikirjoittajana:

ENSITREFFIT ALTTARILLA
käsikirjoittaja-ohjaaja (kausi 2),
käsikirjoittaja (kausi 1).
Endemol Shine Finland Oy
Esityskanava AVA ja MTV

MASTERCHEF
Käsikirjoittaja (kausi 4, 2013).
Metronome Film & Television Oy
Esityskanava Nelonen

YPÄJÄ
Käsikirjoittaja ja konseptin luoja.
Susamuru Oy
Esityskanava YLE TV 2.

MATKAOPPAAT
Käsikirjoittaja (kausi 3).
Susamuru Oy
Esityskanava Nelonen

DANCE
Käsikirjoittaja yhdessä Outi Keskevaarin kanssa (kausi 1, realityjaksot 1-3).
Esityskanava Nelonen

Lisäksi viihde-ja reality -ohjelmakonseptien ja pilottien kehittelytyötä, dokumenttielokuvien käsikirjoittamista ja dramaturgina toimimista dokumenttielokuvissa.

Käsikirjoittamisen opettaja:

Olen opettanut useita käsikirjoittamisen kursseja Metropolia Ammattikorkeakoulussa keväästä 2011 lähtien. Syksystä 2015 eteenpäin olen toiminut Metropoliassa vakituisena sivutoimisena käsikirjoittamisen lehtorina.

Lajityypit Dokumentit, asiaviihde ja draama (sekä televisiossa että elokuvassa).
Kielet Äidinkieli suomi. Englanti erinomainen sekä kirjoitettuna että puhuttuna. Ruotsini on tyydyttävää ja ranskasta hallitsen alkeet.