Kategoriat

Käsikirjoittajat

Aakkosellinen lista Killan jäsenistä. Jäsenet vastaavat itse tiedoistaan.



Sussu
Koulutus
Taiteen Maisteri, ETO, TAIK
Bachelor of Science (Mass Communications) Miami University

Filmografia
Kuin viimeistä päivää, ohj. Hanna Maylett, tuot. Helsinki-Filmi, esituotannossa

Pelkovaara (TV1)

Käenpesä (MTV3, Helsinki-Filmi)

Tumma Nainen (Kokoteatteri)

Salatut Elämät (MTV3)

Cataract (Sabotage Films, Berlin International Film Festival Talent Campus)

Lajityypit draama, absurdi komedia, trillerit, daide-elokuva
Kielet Suomi, englanti (kirjoituskielet), ruotsi, auttava ranska ja saksa, espanjan alkeet
Muuta
Asun Oaklandissa, Kaliforniassa.

Punk's Not Dead.

AtroLahtela
Koulutus
Tv- ja elokuvakäsikirjoittamisen Professional Diploma Teak/Taik 1995

Kansantaloustieteen, matematiikan ja tilastotieteen opintoja Helsingin yliopistossa

Filmografia
Menolippu Mombasaan (2002,Hannu Tuomaisen kanssa), Rotanloukku (2003 TV-elokuva) Yövuoro (2006 mini-sarja), Sorjonen 1 (2016,sarja).

Kuunnelmia, tärkeimmät S/S Sampo (2018) Viides luoti (2013) ja Joki (1998).

Lajityypit trilleri, epookki, AltReality, komedia, draama, animaatio, dokumentti
Kielet suomi, englanti, luen ruotsiksi
Muuta
script editor, dramaturgi, lukija
markusl
Filmografia
Pää edellä -komediasarja (Elisa Viihde, 2017) - konsepti ja käsikirjoitus
Kielet Suomi ja englanti
janne.lankoski@gmail.com
Koulutus
Metropolia AMK / Käsikirjoitus 2012-2017

4Corners-workshop 2014

Talent Camp Odense 2011

Filmografia
https://www.youtube.com/watch?v=K0a_ofU-pLE
annalappalainen
Koulutus
BA TaiK/ELO
Lajityypit Draama, komedia
Kielet Suomi, englanti
janlapp
Koulutus
Masters of Creative Writing,University of Exeter, UK

Bachelor of Animation, University of Queensland, Australia

Filmografia
Kirjoittanut lukuisia lyhytelokuvakäsikirjoituksia, sekä muutamia pitkäelokuvakäsikirjoituksia - mitään ei vielä tuotettu
Lajityypit fantasia, draama, musta komedia, mystery
Kielet englanti, ruotsi, suomi
Muuta
Suoritin englannissa MA tutkinnon luovassa kirjoittamisessa - päätyöni oli pitkäelokuvakäsikirjoitus
airamfin
Koulutus
MA Fiktioelokuvan ohjauksessa Venäjän Vltiollisest Elokuvainstituutista 1998

Valmistunut TAIKin elokuva- ja tv- käsikirjoituslinjalta MA 2014

Filmografia
Taistelu joesta (dok.)käsikirjoitus ja ohjaus
Milja (fiktio, lyhyt)
käsikirjoitus yhdessä Tarja Kylmän kanssa ja ohjaus
Ei pelkkää Pushkinia (dok.)
käsikirjoitus ja ohjaus
Reunalla (dok.)
käsikirjoitus ja ohjaus
Catherine historiallisen tv-sarjan traileri http://vimeo.com/109117953
password: DukeJohn1562

Lajityypit komedia, farssi, draama, trilleri, musikaali, historiallinen draama
Kielet suomi- äidinkieli englanti, venäjä, espanja- sujuvat, sekä kirj, että suullinen ruotsi, portugali- solkkaustasoa
timolehti
Koulutus
Elokuva- ja tv-käsikirjoittaja
Kielet Suomi, englanti, ruotsi
Muuta
Toimin käsikirjoituksen lehtorina Metropolia ammattikorkeakoulussa, lisäksi työskentelen elokuva- ja tv-projekteissa käsikirjoittajana
Uma
Koulutus
2011 MA in Film Screenwriting, University of Salford

2012 Medianomi, Tampereen ammattikorkeakoulu, Elokuva- ja televisioilmaisu

Kielet Suomi ja englanti.
markoleino
Filmografia
9 pitkää draamaelokuvaa
2 tv-sarjaa
13 kaunokirjallista teosta
näytelmiä, kuunnelmia

kleisti
Koulutus
MA in Film Screenwriting, Salfordin yliopisto
Filmografia
Ransun pelastuskoulu, 12 jaksoa
Kolme vuodenaikaa, lyhytelokuva
Time to Rest, lyhytelokuva
Hidas tanssi, lyhyt dokumenttielokuva
Sukeltamisesta, animaatio
Käsikirjoitustyöpajoja nuorten kanssa

Lajityypit Animaatio, kauhu, historiallinen elokuva, ekologinen draama, dokumentti jne.
Kielet Suomi, englanti, ruotsi, espanja, italia ja saksa alkeet. Suomi ja englanti kirjoituskielinä.
Muuta
Esimerkkejä nuorten kanssa tehdyistä animaatioista:

Animaatioita esihistoriasta
http://www.riihisaari.info/verkko/esihistoria/index.php

Hanna Leivonniemi
Koulutus
YTM Tampereen yliopisto, pääaine tiedotusoppi
Filmografia
Salatut elämät juonikäsikirjoittaja v.2001-2006: useita satoja jaksoja tv-draamaa
Salatut elämät dialogikirjoittaja 2007-2008: 30-40 tv-sarjajakson dialogikirjoitus.
Uusi päivä tv-sarjan dialogikirjoittaja 2010-2011: noin 20 tv-sarjajakson dialogikirjoitus.

Kielet Suomi, englanti
Heli-Hilkka
Koulutus
Medianomi AMK (2008)
Stadia, käsikirjoittaminen.

Filmografia
Käsikirjoittajana:

Pakko Tanssia 2013
Tanssii tähtien kanssa 2012
Rakkaudella katettu 2012
Tomin keittiö 2011
Huvila ja Huussi 2010-2011

dramaturgina:
Dokumenttielokuva Tavarataivas

karoliinatorvinen
Koulutus
Taiteen maisteri, Taik
niklaslindgren
Koulutus
Taiteen maisteri, Taik
Pegaa
Koulutus
Näytelmäkirjailija, lastenohjaaja
Filmografia
Lähinnä näytelmiä. Tekeillä lasten
kirjoja. Huumori novelleja 2kpl.
Runoja, lauluja. Säv& san.

Lajityypit Kaikki.
Kielet Suomi.
Muuta
Olen Suomen näytelmäkirjailija liiton
jäsen ( Sunklo) v. 2003.

ninalinnovaara
Koulutus
FM (Suomen kirjallisuus)

Viita-akatemian kirjoittajakoulutus 2005-2008

POWR Baltic Stories Exchange 2015. A Pitch Forum for Screenwriters conducted by Valeria Richer and Antonio Piazza.

Creating Fear in Films. Script Tampere workshop 2015. By Ian Long, Head of Consultancy, Euroscript Ltd, London.

Filmografia
Uusi Päivä (Yle) käsikirjoittaja, script editor 1.1.2016-

Salatut elämät. Käsikirjoittaja, script editor. FremantleMedia Finland Oy. 1.9.2002–10.6.2011.

My Dear Friend (Nina Linnovaara ja Lauri Laukkanen). Lyhytelokuva. Ohj. Lauri Laukkanen. Gallop Films 2015.

Lajityypit Lähes kaikki :).
Kielet Suomi ja englanti työkielinä. Heprea ja ruotsi tyydyttävä/hyvä, ranskan ja espanjan alkeet.
Muuta
Apurahat:

Isän näköinen. Lyhytelokuva. SES:n käsikirjoitustuki 2015/Pekka Uotila.

Taiteen edistämiskeskus/Pirkanmaan taidetoimikunta. Lasten- ja nuortenkirjallisuuden kohdeapuraha 2015.

- - - - -

Hyvyyden voiman ihmeelliseen suojaan. Näytelmä Dietrich Bonhoefferin elämästä. Kantaesitys Valkeakosken kaupunginteatterissa 12.2.2016.

Copywriter. Profit Software: Bespoke craftmanship. Gallop Films 2015.

Copywriter. Avara. Matkalla kotiin Sons of Lumiére ja Gallop films 2016.

Malla ja namigaattori. Lastenkirja. Kuvitus: Antti Huovinen. 2016, Myllylahti Oy.

Sofia ja salaisuuksien kevät. Nuortenkirja. 2008 WSOY.

Käsikirjoituskoordinaattori. FremantleMedia Finland Oy. 1.3. 2002–31.1.2003.

tommili
Koulutus
Teatterikorkeakoulu-Näyttelijätyön laitos.
Teatteritaiteen maisteri.

Filmografia
Kallio TV-sarja 12 osaa
(Nelonen 2010)
Käsikirjoittajana yhdessä Juha Jokelan ja Mari Perankosken kanssa

Kimmo TV- Sarja (käsikirjoittajana kaudet 1-3)
YLE TV2 2012-2016

Lajityypit Whatever
Kielet Suomi Englanti Suomi kirjoituskielenä
Anastasia
Koulutus
Taiteen maisteri 2017
Elokuva- ja TV-käsikirjoitus
Aalto-yliopisto / Elokuvataiteen laitos

Kuvataiteen maisteri 2013
Kuvataideakatemia


Filmografia
Hehku, fiktio, 10 min, 2018
The Flying Fish, dokumentti, 28min, 2016
Alpakat, fiktio, 20min, 2016
The boy who was afraid of Nothing, fiktio, 13min, 2012
Fragments of Life, kokeellinen, 13min, 2009
Romka-97, fiktio, 13min, 2007
KUB, fiktio, 10 min, 2004

Lajityypit draama, draamakomedia, lastenelokuvat, scifi, fantasia
Kielet suomi, venäjä, englanti
Aku
Muuta
Olen näytelmäkirjailijaliiton jäsen.
juhanaryynanen
Koulutus
Taiteen maisteri, Elokuva- ja TV-käsikirjoittamisen linja, Taideteollinen korkeakoulu 2011.
Filmografia
Koirat eivät käytä housuja (pitkä elokuva, 2019).
Satan Show (passion project, tuotannossa - www.satanshow.com).
Maistajaiset (lyhytelokuva, 2018).
Venus (lyhytelokuva, 2017).
Karkkari (romaani, 2017).
The Baptized Barbarian (lyhytelokuva, 2016).
Make-Up (lyhytelokuva, 2014).
Mestari - viimeinen soturi (dokumentti, 2008)
High Hopes (lyhytelokuva, 2007).
Octobriana & The Finger of Lenin (lyhytelokuva, 2002)
Pysähtyminen (lyhytelokuva, 2001)

Lajityypit Fantasia, draama, komedia, kauhu, seikkailu, toiminta, scifi. Muotoina pitkä elokuva, lyhytelokuva, TV-sarja, dokumentti, animaatio, sarjakuva, romaani, AR, VR - ja lisää saa ehdottaa.
Kielet Suomi ja englanti.
Muuta
Ei se tavallinen tarina.

http://www.juhanalumme.com
https://www.facebook.com/JuhanaLumme
https://instagram.com/juhanalumme

johnlundsten
Koulutus
Taiteen Kandidaatti, Taik, Elo, 2002
Filmografia
Tv-sarjoja:

SIPOON HERTTUA (tuotannossa)
Käsikirjoittaja, 2018

KOLMISTAAN
Pääkirjoittaja, 2017

HEIKKI PAASONEN SHOW
Käsikirjoittaja, 2017

DOWNSHIFTAAJAT
Käsikirjoittaja, 2016

KIMMO
Käsikirjoittaja, 2016

NAPAMIEHET
Käsikirjoittaja, 2015

PUTOUS 7
Pääkirjoittaja, 2015

PUTOUS 6
Käsikirjoittaja, 2014

JUSTIMUS ESITTÄÄ: FUCK THE POLICE
Script editor, 2014

PASILA 2.5 - THE SPIN-OFF
Käsikirjoittaja, 2013-2015

LEIDIT LAUKKAMATKALLA
Käsikirjoittaja, 2013

MIITTA-TÄTI
Käsikirjoittaja, 2011-2012

IDOLS
Käsikirjoittaja, 2008

MAGNUS FREDRIK SKIELM
Käsikirjoittaja, 2008

SALATUT ELÄMÄT
Storyliner, käsikirjoittaja, 2004-2007

KÄENPESÄ
Käsikirjoittaja, 2003

SISARET
Käsikirjoittaja, 2003

Lyhytelokuvia:

KATTO
Tuottaja, 2017

SPRÅKFRÅGAN
Käsikirjoittaja & tuottaja, 2016

NAISEN NIMI
Tuottaja, 2015

FASISTI
Käsikirjoittaja & apulaistuottaja, 2013

JUMALAN HAMPAAT
Käsikirjoittaja, 2006

PLACEBO
Käsikirjoittaja, 2005

KAIVOKSEN LAPSET
Käsikirjoittaja, 2003

KÄYTÖSRANGAISTUS
Käsikirjoittaja, 2003

Lajityypit 1. Komedia. 2. Muut.
Kielet Suomi, ruotsi, englanti.