Kategoriat

Käsikirjoittajat

Aakkosellinen lista Killan jäsenistä. Jäsenet vastaavat itse tiedoistaan.



reetapalomaki
Koulutus
Medianomi (erikoistunut elokuva ja tv-käsikirjoittamiseen), Helsingin AMK - 2006

Yle Draama-akatemia 2004-2005

Filmografia
Poikkeustila, Ylen 12-osainen draamasarja, 2005-2006: toinen käsikirjoittaja

Salatut elämät, Fremantle Media, 2004-2008: dialogisti, storyliner, script editor

Lajityypit Draama monissa sävyissään. Realitystakin voisi ottaa selvää.
Kielet Kirjoituskieli suomi, englantikin tarpeen tullen. (Kielitaito: sujuva englanti, ruosteinen ruotsi.)
Muuta
Viime vuodet olen viettänyt kahta pientä tyttöä kasvattaen (syntyneet 2009 ja 2011). Tänä aikana olen kirjoittanut lähinnä pöytälaatikkoon ja erilaisiin pienlehtiin (mm. Sydänääni, Luonnonlapsi). Joo, nyt olisi tarkoitus taas tehdä jotain muutakin...
Tuomas
Koulutus
Peruskoulu
Filmografia
Ja saapuu oikea yö
Lajityypit Kaikki, mutta komedia, trilleri, fantasia ja scifi erityisesti.
Kielet Suomi ja englanti
Riikka Pelo
Koulutus
Käsikirjoituksen tohtoriopiskelija (Taik, Elo, AIC) alkaen 2005

Tutkijavaihto Hochschule für Film und Fernsehen Kondrad Wolff Potsdam Babelsberg, Saksa

Sources2-koulutus 2005, Sorrento, tutor Gabi Prekop

Uusien medioiden maisteri (Taik, Mlab) sivuaineena elokuvakäsikirjoittaminen 2004

Yleisen kirjallisuustieteen pääaineopintoja etc. Helsingin yliopistossa 1993 alkaen

Oriveden opisto, pitkä proosakurssi 1992

Kallion lukio, ylioppilas 1991

Filmografia
Taivaankantaja, romaani, 2006, Teos (Heavenbearer, engl käännös, 2011, Twisted Spoon Press)

Sunnuntailapsi (työnimi), romaani, tulossa 2012, Teos

Belmondo Sisters, valmistunut pitkän elokuvan käsikirjoitus 2010, odottaa tuotantoon pääsyä/rahoitusta, ohj. Selma Vilhunen, tuot. Jarkko Hentula

Marinan Puutarha, kokeellinen lyhytelokuvakäsikirjoitus, ohjaus Cvijeta Miljak, ensi-ilta MoA, festari- ja kilpailuesityksiä

Tulse Luper Journey, lyhytelokuva- ja pelikäsikirjoituksia verkkopeliin osana Peter Greenawayn monimediaelokuvahanketta Tulse Luper Suitcases 2005 Crucible, FI & Submarine , NL

Käsikirjoituksia suomalaisesta mediataiteesta kertovaan tv-dokumenttisarjaan, ohjaus Minna Tarkka ja Kimmo Koskela, Yle Teema 2002-2003

Äänikäsikirjoitus Pia Tikan Obsession elokuvainstallaatioon, esitykset mm. Kiasma, 2002

Tekeillä kaksi pitkän elokuvan käsikirjoitusta: Kaikki rakkauden värit, ohj. Taru Mäkelä, tuot. Markku Flink; Suvi, ohj. Maria Ruotsala

Kielet Englanti, saksa, (italia, tshekki, ruotsi - välttäviä) Kirjoituskielet suomi ja englanti
Muuta
Elokuvataiteen tohtorin tutkinnon/väitöskirjatutkimuksen aihe Draaman dekonstruktio elokuvakäsikirjoituksen ja elokuvadramaturgian kysymyksenä.

Suomen näytelmäkirjailijaliiton jäsen 2011 alkaen (Koejäsen 2005-2010)

petjapeltomaa
Koulutus
Taiteen maisteri (Taik/Elo)
Filmografia
Head of Drama / Yellowfilm & Tv 2014 ->
Head of Development and screenwriting /Yellow Film & TV 2018 ->

Käsikirjoittaja:
-KÄENPESÄ(TV-sarja, 2004-2007) enemmän tai vähemmän mukana ensimmäisten 40 jakson tekemisessä
-AARNIO (2 jaksoa)

Pääkirjoittaja TV-sarjoissa:
-TUKKA AUKI (12-os. draamakomedia MTV3 2008)
-PARASTA AIKAA (10 os. draamakomedia YLE TV2 2010)
-VASTAPARIT (10-os. draama, MTV3)2010
-KIMMO (16-os. komedia, yhdessä Tommi Liskin kanssa) YLE TV2, 2012
- KERRAN VIIKOSSA, Yle TV2 2013, (12 os live-sitcom sarja)
- SYKE 1-2, (Draama, 20 os, Yle TV2)
- SYKE 3 (Draama 10 osa, Yle TV2 kevät 2016)


Showrunner
SYKE 4
SYKE 5
SYKE 6
SYKE 7

CREATOR:
- Ivalo (10 osainen rikossarja)
- Elämäni biisi (musiikkiviihdeohjelma). Alkuperäsiidea, -konsepti ja sisältöohjaus (1.kausi)


PIHALLA, fiktioelokuva 2009
(Yhdessä Sanna Reinumäen kanssa) Ohjaaja Toni Laine, yhteistuotanto Helsinki-filmi- NDR

Lajityypit Draama, komedia, viihde
Kielet Kirjoituskieli suomi (+englanti) (och ja tycker att kan svenska också, men..)
Muuta
Kahden lapsen äiti.
emmi.pesonen
Koulutus
Teatteritaiteen maisteri, 2001
Filmografia
-VIULISTI, Mjölk Movies
käsikirjoittaja 2018

-PUTOAMISEN TAITO, Teatteri Jurkka
käännös ja sovitus 2017

-TOINEN MINUSSA, Kansallisteatteri
käännös ja sovitus 2016

Lajityypit Draama
Kielet suomi, ruotsi
pekkopesonen
Koulutus
Valmistuin taiteen maisteriksi Aalto-yliopiston Elokuva- ja lavastustaiteen osastolta 2002 ja sitä ennen ylioppilaaksi Hämeenlinnan yhteiskoulun lukiosta.
Filmografia
Pitkät elokuvat:

NAPAPIIRIN SANKARIT 3
Yellow Film & TV, ohj. Tiina Lymi, 2017

ONNENONKIJA
Helsinki-filmi, ohj. Ville Jankeri, 2016

JÄTTILÄINEN
Helsinki-filmi, ohj. Aleksi Salmenperä, 2016

NAPAPIIRIN SANKARIT 2
Yellow Film & TV, ohj. Teppo Airaksinen, 2015

NAPAPIIRIN SANKARIT
Helsinki-filmi, ohj. Dome Karukoski, 2010

TYTTÖ SINÄ OLET TÄHTI
Helsinki -filmi, ohj. Dome Karukoski, 2005

LAPSIA JA AIKUISIA
Blind Spot Pictures Oy, ohj. Aleksi Salmenperä, 2004

Televisiosarjat:

MAAILMANPARANTAJA, minisarja, Jarowskij Draama / MTV3, ohj. Dome Karukoski, ensi-ilta syksyllä 2010

VELJET, minisarja, Jarowskij Draama / MTV3, ohj. Dome Karukoski, 2008

SITOUTUMISEN ALKEET, minisarja, ohj. Juha Rosma, TV 2, 2008

GOURMET CLUB, tv-elokuva, Snapper Films, adaptaatio yhdessä Juha Wuolijoen kanssa, 2005

Lisäksi olen kirjoittanut lyhytelokuvat Poliisi selvittää, Rajatapaus ja Onnenpeli 2001, sekä ollut mukana kirjoittamassa esimerkiksi televisiosarjoja Käenpesä, Pääroolissa ja Osasto 5.

Lajityypit komedia, draama, draamakomedia, satiiri, fantasia
Kielet suomi ja jonkinmoinen englanti
Muuta
Olen keskittynyt kirjoittamaan omien ideoideni pohjalta, mutta adaptaatioitakin voi yrittää tarjota. Olen kirjoittanut myös tilauksesta ysittäisiä käsikirjoitusversioita, esimerkiksi elokuviin Mielensäpahoittaja ja Suomen hauskin mies. Dramaturgin keikat ja ideointikonsultaatiot kiinnostavat aina. Niitä olen aika paljon tehnytkin, esimerkiksi elokuviin 21 tapaa pilata avioliitto, Risto Räppääjä ja Viileä Venla sekä Hulluna Saraan.

Puhelinnumeroni on 041-5178933.




harripekka
Koulutus
2013 Medianomi: AMK Metropolia, elokuva- ja tv-käsikirjoittaminen.

2005 Media-assistentti: Heltech AV, kuvaus ja editointi.

1997-1998 Räisälän Kansanopisto: elokuvadramaturgia ja henkilöohjaus.


Filmografia
64 METRIÄ: pitkän näytelmäelokuvan käsikirjoitus
(opinnäytetyö)

POKAYOKE: (oppilastyö, esitetty Yle Teemalla 27.10.2011, sekä lukuisilla eri kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla).

STONDIS: (oppilastyö, esitetty Tampereen lyhytelokuvajuhlilla vuonna 2008).

+ suunnitellut ja toteuttanut lukuisia tv-inserttejä ja -promoja eri tv-kanaville ja tuotantoyhtiöille.

Lajityypit Genret ja formaatit ovat sivuseikkoja. Vetävät tarinat, kompleksiset henkilöhahmot ja kutkuttavat lähtökohdat kiinnostavat.
Kielet Suomi, Englanti
Muuta
Vuosien vankka työkokemus tv-jälkituotannosta (Final Cut).


hannapihko
Koulutus
2006 medianomi, Pohjois-Karjalan amk, suuntautumisena käsikirjoittaminen
2001 tanssija, Pohjois-Karjalan ammattiopisto/Outokumpu

Filmografia
2005- Salatut elämät (dialogikirjoittaja)
Lisäksi kolme lyhyttä kuunnelmaa (Yle), musiikkivideo (Yle Teema) ja sekalainen joukko tanssivideoita ja animaatioita.

Lajityypit Kaikki
Kielet Kirjoituskieli suomi. Englanti hyvä.
Piippo
Koulutus
MEDIANOMI AMK
käsikirjoitus ja ohjaus

Taideteollinen korkeakoulu/IADE:
CINEDU, digitaalisen elokuvan jatko-opinnot (käsikirjoitus ja ohjaus)

VIESTINNÄN PERUSTUTKINTO
radio- ja lehdistöjournalismi

Filmografia
POHJOINEN ULOTTUVUUS (käsikirjoitus)

Lyhytradiodokumenttisarja POHJOISSUOMALAISIA TAITEILIJOITA / YLE Radio 1
(käsikirjoitus, ohjaus, tekninen toteutus)

Lyhytelokuva OLAVI (ohjaus ja käsikirjoitus)

Kielet Suomi
Muuta
Dokumenttikillan jäsen
mikepohjola
Koulutus
Taiteen maisteri, elokuva- ja tv-käsikirjoitus
Filmografia
Konttori. Pääkäsikirjoittajana legendaarisen sarjan Suomi-versiossa
Spede. Elokuvakäsikirjoitus Pasasen elämästä.
Yrittäjää ei laiteta. Komedianäytelmä start up -maailmasta
1827. Romaani Turun palosta
Dollplay, interaktiivinen nettidraama
Conspiracy For Good, transmedia-tarina
1827 - Infernal Musical, hevimusikaali
Ihmisen poika, romaani
Kadonneet kyyneleet, romaani

Lajityypit Komedia, fantasia, historiallinen, poliittinen, satiiri, kauhu, scifi, interaktiivinen, transmedia, multimedia, osallistuva
Kielet Kirjoitan suomeksi ja englanniksi. Tilanteen vaatiessa luen myös ruotsia ja pakon edessä saksaa ja norjaa.
Muuta
Olen myös Sunklon jäsen.
mikkopolla
Koulutus
Taiteen maisteri, Taideteollinen korkeakoulu, Elokuvataiteen osasto, 2005.
Filmografia
Käsikirjoittaja & tuottaja; mm Mustat Lesket, Helppo Elämä, Helsingin Herra

Lajityypit Sisällöllisesti kunnianhimoiset hankkeet, joilla on edellytyksiä saavutta suuren yleisön mielenkiinto.
Inspectorouti
Koulutus
käsikirjoittaja PD Teak
kielenkääntäjä

Filmografia
MUU ry:n MEDIAPORTFOLIOT 2012
NEW YORK ACCORDING TO JACK, kuunnelma, kk ja ohjaus, Radioteatteri 2010
STRADA TV1 2008-2009
LEVENGOOD SUOMESTA, TV1 2009
POPPIA KYYDISSÄ, kk ja apulaistuottaja, TV1 2004
40 SATUA, Radioteatteri 2002-2004
MUISTI PALAA POHJAAN, TV1 2003
LAURA WOU! Tv-sarja, kk Jussila-Popp, ohjaus Juha Tapaninen, MTV3 1999
VOITTO, dokumentti MTV3 1997
HUOMENTA ILONA, HYVÄSTI, tv-elokuva,kk Jussila-Popp. Ohjaus Neil Hardwick 1996
ENSI TIISTAINA BRAHMSIA, lyhytelokuva, kk Jussila-Popp. Ohjaus Aku Louhimies TV1 1995
KONTAKT-draamat, kk Jussila-Popp FST 1995
AKKULATURIT, sketsisarja, ohjaus Pentti Järvinen, TV1 1995
TITTA PÅ, sketsisarja, ohjaus Juha Tapaninen, Tv1 1993
TAKAIKKUNA, tv-sarja, ohjaus Uolevi Taskinen, TV1 1984
TUUBI, tv-sarja, ohjaus Heikki Harma TV1 1983

Lajityypit draama, komedia, viihde, musiikki, kulttuuri, asia, dokumentti
Kielet suomi, ruotsi, englanti, venäjä kirjoituskieli: suomi, englanti
Muuta
Tällä hetkellä kirjoitan tv-draamaa Elokuvataidetoimikunnan tuella ja pitkää elokuvaa First Floor Productionille yhdessä Erikka Jussilan kanssa.
Yhteydenotot: 040 56 28 597

pauliinapunkki
Koulutus
Taiteen maisteri, elokuvataide
Medianomi

apuranen
Koulutus
MA in Film Screenwriting / University of Salford, 2012
Filmografia
WHEELS OF FREEDOM. Käsikirjoittaja ja ohjaaja. Dokumentti. Pohjola-filmi Oy. 2018

HEVI REISSU. Käsikirjoittaja. Pitkä komedia. Making Movies Oy. Ohj: Jukka Vidgren & Juuso Laatio. 2018.

AMANDA JA TOMI. Script Consultant. Lyhyt lasten ja nuorten elokuva. Ohj: Timo Lampinen. 2015.

AIGIN. Dramaturgi. Lyhyt animaatio. Mutant Koala Pictures Oy. Ohj: Jouni West. 2014.

Lajityypit komedia, draama, jännitys
Aleksi Puranen
Koulutus
MA in Film Screenwriting, University of Salford 2012

Filmografia
WHEELS OF FREEDOM. Käsikirjoittaja ja ohjaaja. Dokumentti. Jälkituotannossa. Pohjola-filmi Oy.

HEVI REISSU. Käsikirjoittaja. Pitkä komedia. Ensil-ilta 2/2018. Making Movies Oy. Ohj: Jukka Vidgren & Juuso Laatio

AMANDA JA TOMI. Script Consultant. Lyhyt lasten ja nuorten elokuva. 2015. Ohj: Timo Lampinen

AIGIN. Dramaturgi. Lyhyt animaatio. 2014. Mutant Koala Pictures Oy. Ohj: Jouni West

TEATTERI:
GANGSTERI JA KAUNOTAR. Käsikirjoittaja. Taaborinvuoren kesäteatteri. 2012. Ohj. Taavi Vartia.

KAIKKIEN AIKOJEN ROBIN HOOD. Script editor. Taaborinvuoren kesäteatteri. 2011. Ohj. Taavi Vartia.

Lajityypit Pääasiassa komedia, mutta kaikki kiinnostaa.
Kielet Puhun ja kirjoitan suomea ja englantia.
Muuta
Käsikirjoituksen päätoiminen tuntiopettaja, Kemi-Tornion amk 2009-2010
toni.puurtinen@gmail.com
rikup
Koulutus
Medianomi, elokuva- ja tv-käsikirjoittamisen suuntautuminen. Metropolia AMK.
Kielet Kielitaito: suomi, ruotsi, englanti, saksa sekä espanjan alkeet. Kirjoituskielet: suomi, englanti
kaisapylkkanen
Koulutus
B.A. (hons) Film and Video, London College of Printing 1998
Filmografia
Komedia & Draama:

Pientä laittoa 8 x 40min
Yle TV1 2019
Käsikirjoittaja
Production: Zodiak Television

YleLeaks, poliittinen satiiri 12 x 15 min
TV1 20013
Head writer
Production: Yellow Film

Uutishuone (Newsroom), 12x50 min
TV1 Kotikatsomo 2009
Head writer, creator
Production: Jarowskij/ Zodiak Television

Käenpesä, (Cuckoo's Nest) Season 1 (40 x 44 min) MTV3 2004
Head writer, co-creator
Production: Helsinki-filmi/ Jarowskij

Hymypoika (Young Gods)
feature film, 2003
Script analyst, translator
Production: Helsinki-filmi

Itse valtiaat (The Autocrats)
TV1 2002-2003
writer
Production: Filmiteollisuus

Salatut elämät (Secret Lives)
MTV3 1998-2002
storyliner/ script editor/ dialogue writer
Production: Fremantle

Muut genret:

Naurun tasapaino (Show Me The Funny), stand up comedy talent show 9 x 48 min
TV2 2013
Writer
Production: YLE TV2

Duudsonit tuli taloon (Rock Star Home Invasion), reality 9 x 45 min
SUB 2013
writer
Producion: Rabbit Films

Ylläs - huipulla tuulee, docusoap 12 x 45 min
SUB 2012
Writer/ Director
Production: Nordisk Film & TV

Matkaoppaat (Tourist guides) docusoap 40 x 21 min + 52 x 21 min
Nelonen 2010 & 2011
Director/ writer/ creator
Production: Susamuru

Sukupuu (Family tree)
TV1 2007
writer
Production: Susamuru

Big Brother
Sub 2005/ 2006
feed-director/ writer
Production: Metronome

Talo (Under Construction)
Nelonen 2005
writer
Production: Fremantle Media

Unelmakämppä (The Block)
Nelonen 2004
writer
Production: Fremantle Media


Written the Format Bibles for:

Tourist Guides (My original creation, sold to 11 countries)
Susamuru

Rock Star Home Invasion (On the basis of the existing show, originally created by Rabbit Films)
Rabbit Film


Muita töitä

Stand up komediaa lavoilla ja esim. Nelosen ohjelmassa Krissen vaaligrilli (roastaamassa Keskustapuoluetta) 2011

Essee kirjassa "Käsikirjoittaminen"
Art House 2003, toim. Elina Hirvonen

opetusta mm. Adultassa and Stadiassa Helsingissä

Lajityypit komedia, draama, dokumentti, poliittiset ja yhteiskunnalliset teemat muodossa missä hyvänsä
Kielet I write fluently in Finnish and English Jag förstår Svenska bättre än jag pratar
Muuta
tel. +358-40-7036455