Kategoriat

Käsikirjoittajat

Aakkosellinen lista Killan jäsenistä. Jäsenet vastaavat itse tiedoistaan.



jyrkivaisanen
Koulutus
Medianomi AMK / käsikirjoituspainotteiset opinnot
Filmografia
Koukussa (kausi 2)
Kaksi tarinaa rakkaudesta
Hyvä työ (lyhytelokuva)
Pieniä iloja (lyhytelokuva)

Lajityypit draama, komedia, rikos, trilleri, scifi, toiminta, seikkailu jne.
Kielet Kielitaito: suomi, saksa, englanti, ruotsi Kirjoituskielet: suomi, englanti, (saksa)
Jussi Valtonen
Koulutus
MA in Film Screenwriting, University of Salford, UK
Filmografia
Elokuva- ja tv-sarjakäsikirjoituksia eri vaiheissa työn alla mm. SES:n ja Avekin apurahoilla, lyhyt (15 min) ja pitkä (45 min) radiokuunnelma, kaksi romaania, novellikokoelma
Lajityypit kaikelle avoin, mutta erityisesti draama ja komedia
Kielet Kirjoituskielet suomi ja englanti
Muuta
puh. 050 352 6874
timovarpio
Filmografia
Downshiftaajat (2015)
Roba (2012-2015)
Helppo elämä (2009-2010)
Uudisraivaaja (2006)
Isänmaan toivot (1998-2002)

Lassi
Koulutus
Helsingin yliopisto - Teologian ylioppilas 2012-

Metropolia AMK - Medianomi 2011 (TV- ja elokuvakäsikirjoittaminen)


Baltic Event POWR (Tallinna, Eesti 2014)
Polar Meets Solar - Short Film Workshop (Pune, Intia 2008)

Filmografia
TV-sarjat

Ex-Onnelliset (Dionysos Films / MTV3, Pre-production 2019)
Kevyttä yläpilveä (Warner Bros. / Elisa, In production)
Downshiftaajat (Yellow TV and Film / Pre-production, 2019)
Kaamos (MogulMovies / Nelonen, Filming & Post-production 2019)
Ismo (2.kausi – Elisa Viihde 2016)
Erinomanlaiset (FB-Original/TV5 2016)
Kynsin hampain (Yle 2016)
Tripla (Nelonen 2015)
Brändärit (MTV3 2014)
Arvostele mun illallinen Suomessa (Nelonen&Liv 2011)

Lyhytelokuvat

Käty - Kämppä tyhjänä (2015)
The Papers (2013)
Kierre (2011)
Tirkistelijät (2009)
Salim (2008)

Kuunnelmat

Verikoirat (2012)
Sakilaiset (2011)

Muut

Nenäpäivä (Sketsikirjoittaja, Yle 2018)
Kalmansiivooja -lyhytdokumenti (ShortForm Yle/SES/AVEK 2018)
Kultainen Venla -gaala (Yle 2017)
WWF Earth Hour -tv-spotit (Yle 2014)

Kielet Sujuvasti: suomi & englanti Tyydyttävästi: ruotsi, saksa, espanja & ranska Kirjoituskielet: suomi & englanti
Muuta
Olen vetänyt käsikirjoituskursseja mm. Helsingin Kulttuurikeskuksessa 2011-2012 ja Metropolia AMK:ssa 2013-
Leo
Koulutus
TAMK Lahti University of a Applied Sciences
Bachelor of Arts, 1990-1995
TAIK The University of Art and Desing Helsinki
Studies, 1996-2000

Filmografia
Lyhytelokuvia

Kulkurin taivas (1998)
Kovat miehet (1999)
Pizza Passionata (2001)
Kala (2002)
Syntymäpäivä (2004)

TV-sarjoja

YleLeaks (2015-2016)
Putous (2014, 2015)
Pasila-The SpinOff (2014-)
Salatut elämät (1998-2000, 2008-2010)
Itsevaltiaat (2000-2002)
Paristo (2001-2002)
Sairaskertomuksia (2004)
Saunavuoro (2004)'
Putous (2014-2015)
Yleleaks (2015-2016)
Pasila 2.5: The Spin-Off (2014-2016)
Downshiftaajat 2 (2016-2017)
Kolmistaan 1-2 (2017-2018)

Tv-elokuvia

Tuulikaappimaa (2003)
Onnellisten laiva (2004)

Elokuvateatterit:

Pahan Pappi (2010)

Lajityypit Periaatteessa kaikki, mutta viime vuosina olen keskittynyt etenkin komediaan ja draamakomediaan. Haaveilen myös kauhuelokuvan kirjoittamisesta.
Kielet Puhun suomea ja englantia. Kirjoitan lähinnä suomea.
Muuta
Tarjoan myös käsikirjoitusten kehittämispalveluita; dramaturgia, analyysi, kommentointi, tohtorointi, "korjaussuunnitelmat" yms.
Selma Vilhunen
Koulutus
Medianomi AMK
Filmografia
Espoon viimeinen neitsyt (tv-elokuva 2003), Koti-ikävä (pitkä näytelmäelokuva 2005, yhdessä Petri Kotwican kanssa), Pietà (tv-elokuva 2007). Lisäksi dokumenttielokuvia.
Lajityypit Ihminen kiinnostaa, lauluineen karvoineen.
Kielet Kielitaito: englanti, ruotsi. Kirjoituskieli suomi.
olavie
Koulutus
Elokuvataiteen maisteri, Aalto ARTS 2015
Elokuvataiteen kandi, Aalto ARTS 2013
Medianomi, Kymenlaakson AMK 2007

Filmografia
"Virvon varvon" - pitkän lastenelokuvan käsikirjoitus. Ohjaus Mari Rantasila, tuotanto Elina Pohjola / Pohjola-filmi. Kehittelyssä.

"Vauvakuume" - pitkän elokuvan käsikirjoitus. Tuotanto Riina Hyytiä, Dionysos Films Oy. Kehittelyssä.

"The Caretaker" - lyhytelokuvan käsikirjoitus. Ohjaus ja tuotanto Marika Harjusaari. 2016.

Vieraileva opettaja, Metropolia AMK ja Aalto ARTS. 2015, 2016 ja 2017.

"Indigolapsi" - kuunnelman käsikirjoitus. Ohjaus Katja Lautamatti, tuotanto YLE Radioteatteri. 2013.

"Зона – Vyöhyke" - lyhytelokuvan käsikirjoitus. Ohjaus Lauri Randla, tuotanto Martti Tervo / TaiK. 2012.

Lajityypit Komedia, animaatio, toiminta, kauhu.
Kielet Suomi, englanti
virtale
Koulutus
FK, Helsingin yliopisto, 1998.
MA, Leeds Metropolitan Univ. Script writing.
Taiteen lisensiaatti, Taik, ETO, 1998.

Filmografia
Isän kuolema, tv-elokuva. Käsikirjoitus yhdessä Kari Paljakan kanssa. Yle Draama, 2011.
Vähän kunnioitusta, pitkä elokuva. Meguru Production, ohj. Pekka Karjalainen, 2010.
Ristisaatto, kuunnelma sarja. Sovitus Tito Collianderin samannimisestä romaanista. YLE, Radioteatteri, ohj. Kalle Holmberg, 2007.

vesavirtanen
Koulutus
2007 Taiteen maisteri, Taideteollinen korkeakoulu, Elokuvataiteen ja lavastustaiteen osasto, Elokuva ja tv-käsikirjoittamisen suuntautumisvaihtoehto
1998 Bachelor of arts, Eastern Michigan University, Telecommunication & film

Filmografia
2010 käsikirjoittaja tv-sarjassa “Virta” (Oy Filmiteollisuus Fine Ab)
Lajityypit Kaikki, varsinkin mainokset.
Kielet Suomi, englanti
Muuta
Opettaminen ja dramaturgin keikat kiinnostavat.

+358 50 307 6493


Melina Voipio
Koulutus
Dramaturgi, teatteritaiteen maisteri TeaK
Filmografia
Näytelmiä, Kotikadun alkup.käsikirjoittaja ja useita jaksoja, Salatut Elämät useita kymmeniä jaksoja sekä script-editorina useita kymmeniä jaksoja, kuunnelmasarja Hanhen Selästä (Yle1) parikymmentä jaksoa, TV-elokuvia (Koti, Ihmisen paras ystävä), lukuisia näytelmäsuomennoksia, dramatisointeja
Lajityypit Teatteri, tv, elokuva, kuunnelma
niinavuorisara
Koulutus
Metropolia Ammattikorkeakoulu, elokuva- ja televisiokäsikirjoitus, medianomi 2010-2014

Stadin ammattiopisto, AV-viestintä, media-assistentti 2007-2010

Lahden kansanopisto, teatterilinja 2003-2004

Filmografia
JANNAN PÄIVÄ. Mainosdokumentti. Ohjaus ja käsikirjoitus. Motel Royal Finland Oy 2014

OLISIN TOIVONUT SINUT VIERELLENI. Dokumenttielokuva. Ohjaus ja käsikirjoitus. Metropolia 2011

KONEESEEN KADONNEET. Dokumenttielokuva. Ohjaus ja käsikirjoitus. Stadin ammattiopisto 2009

LIIAN KILTTI IHMINEN. Näytelmä. Ohjaus ja käsikirjoitus. Helsingin Kellariteatteri 2007

Lajityypit Draama, komedia, dokumentti
Kielet Suomi
Muuta
Olen kiinnostunut myös dramaturgin töistä (fiktio ja dokumentti), ohjaamisesta, teatterista sekä teen myös casting-töitä.